רג'ינה, מסעדה יהודית כשרה למהדרין ובר יין במתחם התחנה בתל אביב, משיקה תפריט חדש ששווה לכם לבדוק בבילוי המשפחתי הקרוב שלכם. המנות החדשות נכנסות לקטגוריה הפופולארית של פיוז'ן ישראלי ומנות גריל ועליהם אמון השף החדש שמעון אטיאס, בוגר מכללת הולידיי אין לאמנות הבישול, בעל ניסיון עשיר של 27 שנים. ניכר שהשף החדש מתאים כמו כפפה ליד למוסד הותיק, שמאופיין במגוון רחב של מנות נדיבות וגדולות. לא לחינם רג'ינה הפכה לבחירה הראשונה של משפחות רבות לבלות במקום שמציע פתרונות לכל סוגי האורחים, כשכל אחד יכול למצוא את המנות האהובות עליו.
לתפריט המנות הראשונות הצטרפו סלט שוק (58 ₪) עם ירקות משתנים חתוכים גס בליווי אגוזי מלך ולימון טרי, ובקרפצ'יו סלק של פרוסות סלק דקיקות עם בצל סגול, צנונית, פטרוזיליה ואגוזי מלך ברוטב לימון ושמן זית (42 ₪). הקרניבורים שבינינו ייהנו מברוסקטת אסאדו – אסאדו מפורק מונח על טוסטונים ואיולי שיפקה (78 ₪) וממאפה פרגית – בצק מלאווח במילוי פרגית בטטה ונענע (78 ₪). אנחנו ממליצים לא לפספס את מנת המרגז הפיקנטי (78 ₪), שלוש נקניקיות חריפות בדיוק במידה הנכונה, שפותחות את התאבון. הנקניקיות מלוות במטבלים המוכנים במקום ובמנת צ'יפס פריך ומנחם במיוחד.
רג'ינה היא מסוג המסעדות האהוב עלינו במיוחד, כזה שיודע לפנק את האורחים שלו: היא מגישה מנות גדולות במיוחד ולא מסתפקת רק בצלחות יפות. זו הסיבה שרצוי לקחת בחשבון שתצאו משם שבעים ומרוצים, וחשוב לתכנן את ההזמנה יחד עם המלצרים שימליצו בכנות אילו מנות יתאימו עבורכם. בין המנות העיקריות החדשות של המסעדה בולטת מנת שוק טלה (320 ₪) מדובר במנה גדולה במיוחד המתאימה למספר אנשים שנעשית בצליה איטית ומוגשת לצד תפו"א, ומטבלי השף על מצע עשבי תיבול. אם הגעתם רעבים במיוחד, אתגרו את עצמכם בהמבורגר עם לא פחות מ-3 קומות (98 ₪), שמעל מגדל של 220 גרם קציצות בשר נהדרות מונחות טבעות קריספי בצל ונקניק בקר מעושן, כל זה מוגש בלחמניה עם חסה, עגבניה, בצל סגול, ומלפפון חמוץ, ברוטב איולי צ'יפוטלה ורוטב שום וכמובן צ'יפס קריספי. עוד בחידושים: תבשיל אסאדו ברוטב ציר בקר וסילאן, מוגש לצד אורז (118 ₪), נתחי הודו "שווארמה סטייל" – רצועות הודו נקבה מוקפצות במחבת בתיבול שווארמה ומוגשות לצד צ'יפס, טחינה ביתית ועמבה (94 ₪), וכן פרגית ממולאת בעשבי תיבול, אגוזים וחמוציות (94 ₪).
רג'ינה בתחנה שונה בנוף המסעדות הישראליות, היא כשרה למהדרין, ואולי היחידה בארץ בסגנונה בכשרות חב"ד, היא בבעלות אברהם ארבוב, חבד"ניק, תל אביבי שורשי, ורב לשעבר בתפוצות, שממוקמת במתחם התחנה ומציעה חווית בילוי נוסטלגית ונעימה, לקהל הדתי והחילוני כאחד. יתרון מובהק נוסף שלה היא קרבתה לחוף הים, כך שמומלץ לשלב את הבילוי בה יחד עם טיול לאורך הטיילת או שכשוך במים החמים בעונה הזאת. המסעדה שוכנת במבנה ערבי עתיק שעבר שימור ושחזור, מחולקת לשלושה חללים בעלי תקרה גבוהה, ושתי חצרות רחבות ידיים ופסטורליות. בכל חלל ניתן להרגיש ברוח התקופה, ואת הקירות מעטרות תמונות מתחלפות של אמנים ישראלים. למסעדה תפריט עשיר ומיוחד המציע כ-30 סוגי יינות בוטיק אדומים, לבנים, רוזה ופרימיום, כשרים מהארץ ומהעולם. המסעדה מתמחה במגוון אירועים פרטיים ועסקיים, ומציעה תפריט אירועים מיוחד עד 250 איש.
מסעדת רג'ינה בתחנה, מתחם התחנה, נווה צדק, תל אביב, שעות פתיחה: א'-ה': 14:00-24:00.