הביס שהמיס: בית הקפה החדש שמציע קפה, מאפה, זכרון ונצחון
בימים כתיקונם הבשורה על פתיחה של בית קפה בתל אביב היא בחזקת ידיעת "כלב נשך אדם". זה לא סוד שבבירת האספרסו של המזרח התיכון משובצים יותר בתי קפה ממקומות חנייה או דירות ראויות למגורי אדם בתמחור שפוי. לכן, כדי שמקום חדש ישרוד ואף ישגשג, הוא זקוק ליותר מגימיק לא קונבנציונאלי, אלא לאמירה קולינרית אמיתית, ואם היא מגיעה יחד עם מהלך חברתי אותנטי, הרי זה מבורך.
"קפה עוטף" היא רשת בתי קפה חדשה, שנולדה בעקבות אירועי השבעה באוקטובר, ועונה בדיוק על ההגדרה של בית קפה הראוי למאמצי הלקוחות להגיע אליו. קפה עוטף – רעים, הסניף החדש של הרשת, נפתח בשכונת פלורנטין, בסמוך לשוק לוינסקי ההומה. עובדי בית הקפה הם בני קיבוץ רעים, שמתגוררים במתחם המגורים הייעודי עבורם ברחוב הרצל, שנמצא במרחק הליכה ממקום עבודתם החדש. כיום קהילת קיבוץ רעים עדיין מלקטת את רסיסי יסודותיה, בעקבות מתקפת המחבלים הרצחנית, וכעת, לאחר שחוותה שבר וחורבן, היא מבינה שעליה להישאר יחד, ככוח מאוחד, משקם ומרפא. בית קפה זה הוקם במטרה לייצר חוסן קהילתי ונפשי למפונים ולאפשר להם אופק, עשייה ותעסוקה. המקום גם משמש מפגש של הקהילה המפונה ומחבר בינה לבין הקהילה המארחת של תושבי גוש דן.
פינה מתוקה במיוחד מוקדשת כאן להנצחת השוקולטייר דביר קרפ ז"ל, שנרצח במאורעות השבת המסויטת. חנות הדגל "שוקולד דביר" קמה מחדש לחיים, העתיקה את מקומה לדרום תל אביב, ולמעשה פועלת בזכות המיזם שנפתח בבעלותה של רעות קרפ, אם ילדיו של דביר. רעות פנתה לשוקולטיירית הישראלית המובילה איקה כהן, ששחזרה את מתכוני הפרלינים, שברי השוקולד ומוצרי השוקולד ממפעל חייו של דביר, כך שניתן לרכוש פה מוצרי שוקולד משובח בשלל טעמים, המיוצרים בהתאם למתכונים האישיים, המקוריים והאהובים של דביר.

על הייעוץ הקולינרי של בית הקפה, שחוגג כיום חודש ימי פעילות, אמונה השפית רותי רוסו, גיבורת העל של הקולינריה הישראלית, שראויה לכל סופרלטיב, הוקרה ופרגון. התפריט מורכב ממאפים טריים הנאפים במקום, כריכים מגוונים שנחטפים מהר, סלטים כיפיים ועוד. כל המנות מבוססות על חומרי גלם מקומיים ואיכותיים, שנבחרים בקפידה. בנוסף לישיבה במקום, בשתי הקומות של בית הקפה פועלת חנות לשיווק מוצרים מהעוטף, כמו גבינות איכותיות של מחלבת בארי, דבש, מטבלים, ממרחים, יינות, ריבות, עוגות, גרנולה ביתית ושלל מוצרים מקומיים כמו יצירות אמנות עם מוטיב של כלניות, וכן מוצרים שעוצבו במיוחד כמו חולצות, ספלים, סינרים, תיקי בד ועוד. בסופי שבוע מתקיימות במקום גם מכירה של פרחים. כמו כן ניתן לרכוש את המוצרים כמארז פיקניק ולשבת במרחבי המתחם או בישיבה סביב בית הקפה. בקרוב צפוי להיפתח במקום גם חלל המיועד להופעות חיות של אמנים מהעוטף, לצד בר יין, מומלץ לעקוב אחרי ההתפתחויות ברשתות החברתיות.
האווירה פה נעימה, חמימה ומזמינה, כשברקע צלילי מוזיקה רכה וצוות עובדים ידידותי, שמשרת כל לקוח בחיוך כן. היוזמה הברוכה הזו שמה לעצמה מטרה לסייע ולתמוך בקהילות המקומיות, שנפגעו בצורה אנושה מאז פרוץ המלחמה וחוו על בשרן אובדן, תופת ומשבר עמוק. כל מקום שמספק פרנסה ותעסוקה לאנשים ששגרת חייהם נגדעה ושובשה, צריך לקבל את החיבוק של כולנו.
"קפה עוטף – רעים" הוא יותר מעוד בית קפה בתל אביב – הוא סמל להתחדשות, לתקומה ולתקווה בימי המלחמה שמסרבת לדעוך. בית הקפה גם מספק תזכורת לכך שהמיתוס על העיר תל אביב ואנשיה, שעסוקים לכאורה אך ורק בכוס הקפה שלהם ובדלת אמותיהם – תלושה מהמציאות ואיננה רלוונטית בשום צורה, שכן כולנו צריכים לתמוך אחד בשני. עם תפריט איכותי, אווירה נעימה ומחויבות אמיתית לקהילה, קפה עוטף רעים מזמין את הציבור הרחב ליהנות מחוויה מאירה, שמשלבת קולינריה וחברה בצורה יוצאת דופן, ובעיקר מזמין אתכם להגיע ולעטוף.
קפה עוטף – רעים, רחוב וולפסון 54, ת"א. פתוח בימי א'-ה' בין השעות 7:30-19:30, בימי שישי בין 7:30-16:00 ובימי שבת בין 9:00-19:30.

הביס שהטיס: הדגים הנאים שעשו רילוקיישן:
תן לאדם דג והוא ישבע ליום אחד. למד אותו שמסעדת מרלוזה היא מסעדת הדגים הטובה בישראל והוא יגרום לכך שתתקשה להשיג שם שולחן בתקופה הקרובה. מרלוזה נהנית מזה כחצי שנה מבאזז והייפ שלא מביישים את כוכבי הרוק הבינלאומיים, ונראה שהם עושים משהו טוב, משום שהביקוש נמצא במגמת עלייה תמידית.
בני הזוג והשותפים העסקיים דור אבן ומור חזן, העתיקו לפני מספר חודשים את מטבחם התוסס משוק הכרמל הרועש לפינת חמד ברחוב לילינבלום בתל אביב, שאמנם שקטה ורגועה באופן משמעותי מהמיקום הקודם, אבל גם פה הצוות שומר על ציביון שמח ומשוחרר. המסעדה החדשה רחבת ידיים ומציעה מספר אזורי ישיבה כמו חצר פנימית ובר, שבו אפשר ללמוד את רזי המיקסולוגיה מתצפיות על הברמנים התקתקנים. גם בגלגולה הנוכחי של מרלוזה, שכמו שהשם שלה מסגיר, התפריט מתבסס על טהרת הדגים, בליווי ירקות העונה הטריים. כנראה שבזכות הלוקיישן החדש והמרווח יותר, כך גם התפריט גדל, והוא כולל היום 28 מנות חלוקה של דגים נאים, מנות פתיחה, מנות של ירקות ומנות דגים עשויים.
הגענו למקום רעבים במיוחד, לכן שמחנו שהתחלנו את הארוחה ברגל ימין עם שתי מנות ספיישל, לא לפני שהמלצרית יידעה אותנו מראש לגבי תמחור כל מנה שלא הופיעה בתפריט הקבוע. את מנת הסשימי אלבקור טבלנו היטב ברוטב החרפרף, דג הטונה השמנמן בעל הטעם העמוק ידע לספוג את קשת הטעמים הפיקנטיים ופתח לנו את התאבון. לצד האלבקור הגיעה מנת הספיישל של טרטר פארידה ברוטב יוזו, עם אורז קריספי שהקפיץ כל ביס עם משחק כיפי של מרקמים, כשהכל מונח על 3 עלי בטל. את העלים ההודיים הבשרניים מילאנו בטרטר השמימי ולרגע הרגשתי שנגלה אליי דג הזהב, שמבקש למלא את כל משאלותיי. כחובב מנות דגים מושבע, זה המקום להפציר באנשי מרלוזה: הכניסו את המנה הזו באופן קבוע ומידי לתפריט המסעדה, כי לא יתכן שלא נצליח לפגוש את שילוב הטעמים האלו בביקורים הבאים שלנו אצלכם, אם רק נצליח להשיג שוב מקום.
המשכנו עם סלט ירוקים עם עשבים, מלפפונים, שברי אגוזים, חמוציות, עגבניות מיובשות וקוביות סימטריות להפליא של גבינה צפתית שומרון, שליווה אותנו לאורך כל הארוחה וסיפק לנו אתגר בניקוי העשבים העקשניים מחלל הפה. בהפצרת השותפה שלי לסעודה לא ויתרנו על המנה הויראלית של צ'יפס הארטישוק הפריך והלוהט, שהגיעה הישר מסיר הטיגון בליווי מטבל קרם פלפלים אדומים, שהיה כיף לנגוס בה.
מנה נוספת שהותירה אותנו פעורי פה, נמצאת בתפריט המנות הקבוע, ואני כבר מחכה לפעם הבאה שנתראה. התענגנו בכל ביס של מנת הסלמון בסויה ודבש חרוך בטאבון, שבכל מגע עם הסכו"ם ובחלל הפה הרגיש במרקם חמאתי ונימוח. אצולת הדגה הסקנדינבית הגיעה על מצע סלטון מרצועות דקיקות וקראנצ'יות של קולורבי, שקדים, טוגראשי ורוטב צהבהב של מנגו מסחרר חושים. מיד לאחריה פירקנו משיפודונים קטנים מנת יקיטורי מאופקת של דניס ברוטב למון גראס, שום ורוטב דגים.
לצערנו לא השארנו לעצמנו מספיק מקום וזמן כדי לבחון את קטגוריית הקינוחים, אבל החיוכים של הסועדים שלצדנו הסגירו שגם בגזרה הזאת אנשי מרלוזה מטפלים בצורה נכונה. את זה ננסה לבדוק בפעם הבאה.
רשמו לעצמכם שבימי שני עד חמישי מתקיים בין השעות 17:00-19:00 אפרטיבו, המעניק 20% הנחה על כל התפריט, גם על מנות האוכל וגם על הקוקטיילים והיינות. הברמנים דייקו עם קוקטייל קמפרי שפריץ שהיה מריר ומתקתק באיזון נפלא, ובמשקה ג'ין וטוניק עם ג'ינג'ר דבש עוקצני ותפוז.
מרלוזה פתוחה בימי ראשון בין השעות 19:00-23:00, ימי ב'-ה' בין השעות 17:00-23:00 ובימי שישי בין השעות 12:00-16:00. המקום אינו עובד בשבתות ובחגים ואין בו מוצרים שאינם כשרים, אך אין תעודת כשרות.

ביסים קטנים:
לזלול בלי נקיפות מצפון: הארוחה החשובה ביותר ביום הפכה לאחת המנות הנחשקות ביותר. רשימות ההמתנה לבראנצ'ים ולארוחות הבוקר של המסעדות הטרנדיות ברחבי הארץ יכולות להתחרות באורכן רק בתורים לבדיקות MRI, לכן שמחתי להתעדכן שמסעדת משק ברזילי משיבה לתפריטיה בסופ"ש את קטגוריית ארוחות בוקר שלפי התחזית שלי מומלץ לשריין מקומות בהקדם. המסעדה שבשכונה הציורית נווה צדק בתל אביב הפכה לאחת ממובילות המטבח הטבעוני בישראל, וכעת מציעה בשעות הבוקר במבנה משומר יפהפה תפריט המורכב מ-17 מנות מגוונות, שמושכות אליה לא רק צמחונים וטבעונים, אלא גם סקרנים כמוני, המבקשים לגוון עם ארוחה בריאה וטעימה. לביקור הבא שלי במקום סימנתי לי לטעום את השקשוקה, תבשיל ברוטב קוביות חציל, עגבניות ופלפלים, שבו רובץ טופו הממולא בקרם שעועית לימה. גם מאפה הבורקס שממולא בכל טוב עשוי לגרות אתכם, או הסלטים הפרשיים עם הטוויסטים המפתיעים, הלחמים העשירים, הגבינות שידידותיות גם לנמנעים ממוצרי חלב ועוד. בתפריט מספר מנות אומלט, שפה מכינים אותן מאמרנט, צמח עשבוני חד-שנתי, הדומה לשיבולת שועל. אחרי הפינוק של ארוחת הבוקר הזאת אפשר לפתוח את הסופ"ש עם חיוך.

הבוסתן הגלילי החדש: עסקי המזון בגליל העליון, כמו רוב סוגי העסקים בצפון ובארץ בכלל, חווים תקופה קשה בימי המלחמה הארוכה שפקדה אותנו. משמח ומחזק לגלות שגם בתקופה מאתגרת זו ישנם עסקים חדשים שנפתחים, ועוד אל מול הנוף המהפנט של עמק החולה והחרמון. למסעדת הבוסתן החדשה, מסעדה חלבית כשרה למהדרין, שנפתחה בימים אלו במושבת ראש פינה העתיקה, מומלץ להגיע לא רק מטעמי סולידריות ופטריוטיות, אלא גם בזכות העובדה הפשוטה שמדובר בפנינה קולינארית מקסימה עם חוויה גלילית מנחמת, שמציעה מפלט פסטורלי ושקט הנחוץ בימים מתוחים אלה. תפריט המסעדה המקורי והיצירתי מבוסס על בישול גלילי, תוך הקפדה על איכות וטריות חומרי הגלם והוא מציע מנות דגים טריים לצד פיצות ופוקאצ'ות בטאבון, פסטות עשירות וסלטים מרעננים. הישיבה במסעדה היא תחת כיפת השמים, בין עצי הבוסתן וכן במתחם המערה, שמציע בר יין מקסים. במקום יש גם מרחב מוגן. להזמנות: 054-2840160.

הבייקרי שעושה בית ספר לבית של עמי ותמי: כחובב ממתקים מושבע, אין סיכוי שאעבור באזור התעשייה בחולון בלי עצירה ב"טסה הבית של הממתקים", גם אם זו רק עצירה קצרה על הדרך. מאז ומתמיד החברה התמחתה בייבוא ושיווק שוקולדים וממתקים של המותגים המובילים בעולם, כולל המותגים הנדירים ביותר שאי אפשר להשיג בארץ. אם גם אתם צריכים בעורקים שלכם יותר סוכר מטעמים אחרים, תשמחו לשמוע שהחברה פותחת את TASA+, רשת חנויות בוטיק חווייתיות של בייקרי, בית קפה וכמובן כל הממתקים האהובים תחת קורת גג אחת. סניפי הדגל הראשונים נפתחו בשוק לוינסקי התוסס וברחוב אבן גבירול שבתל אביב והם מעוצבים בקונספט ייחודי המשלב בייקרי של מאפים טריים כמו דונאטס מושחתים וממכרים לצד בית קפה. המלצת המדור: לא לפסוח על עוגות קוקי-פאי בצק עוגיות עם שוקולד צ'יפס, אותן מכינה קונדיטורית מקצועית במיוחד עבור הרשת, וממלאת אותם במילויים כמו סניקרס, אוראו, לוטוס, סניקרס וכל טוב.

xr:d:DAF7cro-C6I:2,j:3696746602379788112,t:24013110
לתפוס ראש בכרם: אירוע גמר היורו אמנם מאחורינו, אבל אין זמן מוצלח יותר מהקיץ לבירה צוננת. חברת הכרם קיימה בתחילת יולי את "תערוכת הבירה הכרם 2024", תערוכת הבירה הגדולה בישראל לקהל המקצועי, שם חשפה ומזגה עשרות מותגים של בירות, שחלקן הגיעו לארץ במיוחד לאירוע. הכרם מבקשת לפתח את תרבות הבירה בישראל, באמצעות חשיפת עושר סגנונות ומותגים מישראל ומהעולם. במסגרת התערוכה, השיקו חברת "הכרם" ומבשלת הקראפט הירושלמית "הרצל" את המעבר של הבירות מתוצרת המבשלה לפחיות. בתוך כך הם השיקו גם את "הייזי שמייזי", בירה חדשה שתכנס למגוון, מדובר בבירה בסגנון HAZY IPA, הסגנון הטרנדי ביותר בעולמות בירות הקראפט כיום. הבירה ארומטית עם ניחוחות פפאיה, מנגו ופסיפלורה, לצד גוף סמיך עשיר ומעורפל (בעלת 5.5% כהל בנפח), מומלץ בשלוקים גדולים ובמינונים נכונים.
הרומן הקולינרי המסעיר: אם אתם אנשי שוקולד "השחר העולה", דפדפו לאייטם הבא, אבל אם גם אתם כמוני חובבי נוטלה, תשמחו לקרוא על שיתוף פעולה מבורך, שנרקם בין המותג הבינלאומי הפופולארי לבין רשת הגלידריות הישראלית וניליה. לאחר שפותח ואושר על ידי מומחי חברת פררו העולמית, היצרנית של מותג נוטלה, הושק בישראל מוצר ייחודי לארץ: גלידת וניליה עם נוטלה. כמו יתר טעמי הגלידות של רשת וניליה, גם הטעם החדש מיוצר מחומרים טבעיים בלבד ומחומרי גלם מעולים, והחברים בוניליה מספרים שהטעם החדש מכיל לפחות 30% נוטלה. הפודיז הסקרנים צריכים להזדרז, שכן הטעם שהגיע לסניפי הרשת הקיץ זמין במהדורה מוגבלת רק עד ה-27.7.
