בת ים: נפתח צ'פלין בר בירה ואוכל בעיר

מגוון בירות גדול, אוכל מצוין שמתאים לבירה ולא רק, אוירת פאב אנגלי מול חופי הים של בת ים
צ'אפלין בירה ואוכל- צילום דוד מויאל

אלכסנדר דרוז, שעובד מגיל 13 בתחום המסעדות חלם תמיד לפתוח בר בירה. החלום הזה חיכה המון שנים מכיוון שאלכסנדר פתח מסעדות בד"כ מול חופי הים. אבל אחרי שביסס את עצמו בוילה מארה בבת ים, ובוילה מארה בתל אביב, ואחרי עוד טיולי ברים במינכן וניו יורק שעשה לפני כשנה, הוא התפנה להגשים את החלום, והקים את צ'פלין – בית בירה ואוכל בבת ים.

צ'פלין מעוצב כבר אנגלי בסגנון שנות ה 30 עם נגיעות מודרניות. מי שיושב סביב בר העץ, רואה את 14 ברזי הבירה המצוינת הנמזגים במקום, והאוכל הנהדר שיוצא מהמטבח. במרכז הבר, מצוירת דמותו של צ'פלין בגודל מלא, מי שהיה דמות מפתח ואחד המשפיעים בהיסטוריה של הקולנוע וגם איש פוליטי והוגה דעות – כאילו הוא מזמין ומארח בעצמו את הסועדים. המקום נפתח בהשראת הברים האנגליים והאירופאים אותם אלכסנדר פוקד בקרב כל טיול בחו"ל.

לדברי אלכסנדר דרוז: בירה זה המשקה האהוב עלי וברים אנגליים של תחילת המאה ה 20 הם האהבה שלי. צ'פלין הוא התגשמות חלום. התעקשתי להביא את דמותו של צ'פלין שיכול להיות שחלק מהקהל שלי לא יכיר, אבל בשבילי הוא סמל לתרבות, להיסטוריה, לאומץ ותעוזה- וזה מה שאני תמיד מנסה להיות. על התפריט מצוטט צ'פלין: "החיים יכולים להיות נפלאים אם אתה לא מפחד מהם. כל מה שנדרש זה דמיון, אומץ וקצת בצק"  וזה המוטו שבהשראתו אני משתדל לחיות"

התפריט בצ'פלין נע בין המטבח הבווארי למטבח האמריקאי, ומביא את כל האוכל הטעים שאפשר להגיש לצד בירה:

תנור: פרעצל שום 25 ; ז׳וליין פטריות בקערת לחם– מיקס פטריות, וקרם שמנת צ׳דר בתוך קערת לחם 62

צ'יפס: צ'יפס צ'דר – צ'יפס ביתי, רוטב צ'דר ושמנת 42 ; צ'יפס&שרימפס בציפוי פנקו פריך 68; צ'יפס & נתחי שניצל ביתי – צ'יפס עם נתחי שניצל פריכים, לימון 65 ; צ'יפס אסאדו – צ'יפס ביתי עם אסאדו פריך ואיולי צ'יפוטלה 68

סלט: סלט צ'פלין – מיקס חסה, אגסים ביין אדום, גבינת בושה, צנוברים, תיבול יווני על בסיס דבש ושום. 65 ; סלט פנצנלה– מיקס עגבניות & קרעי מוצרלה וקרוטונים בוינגרט ירוק 55; לבבות קיסר עטופים באיולי אנשובי 45

הום מייד בורגרס: סמאש בורגר עם צ׳דר – 2 קציצות של 100 גר, עם צ'דר, חסה, עגבניה, מלפפון חמוץ בכבישה ביתית, בצל מטוגן, צ'יפוטלה  75; סמאש בורגר עם צ׳דר ושרימפס- צ'דר, חסה, עגבניה, מלפפון חמוץ, בצל מטוגן , ציפוטלה, שרימפסים ברוטב צ'דר ושמנת 88; סמאש בורגר עם צ׳דר ואסאדו – צ'דר, חסה, עגבניה, מלפפון חמוץ, בצל מטוגן, צ'יפוטלה, אסאדו קריספי 85 ; צ׳יקן בורגר – עוף בציפוי פריך בגלייז סיצ'ואן, עם חסה, עגבניה ומלפפון חמוץ  68

כל ההמבורגרים מגיעים עם צ'יפס  ויש גם המבורגר + צ'יפס + בירה ב 99

ים: צלחת דגים קרים– סלמון מעושן, טונה מעושנת ומקרל 58; קלמרי קריספי 55; שרימפס גריל– שרימפסים שלמים צלויים בגריל בתיבול קייג'ון וחמאת שום, מוגש עם צ'יפוטלה ביתי 72; שרימפס מרינייר- חמאה, ציר דגים, שום, פטרוזיליה, יין לבן, שמנת 88 ; פורל וז'וליין פטריות – פורל שלם עשוי על פלנצ'ה וטאבון, מעליו מיקס פטריות צלויות ברוטב שמנת כמהין 95

אדמה- פלטת שרקוטרי – רוסטביף, פפרוני, וברזאולה עם איולי חרדל 75 ; כריך רוסטביף- לחם שיפון רוסטביף סינטה פרוס, רוטב איולי צלפים, צ'יפוטלה , חסה , מלפפון מוחמץ, בצל עגבניה 68; כנפיים צ'ילי – כנפי עוף ברוטב חמאת צ'ילי פיקנטי 42/78 ; מיקס נקניקיות בוואריות – נקניקיה עם גבינה, נקניקיה בווארית, נקניקיית מרגז עם כרוב כבוש, איולי חרדל וצ'יפס 85; שיפוד נתח מובחר 88; אנטריקוט מיושן 30 יום 45 ל-100 גרם

בבר של צ'פלין מגישים כ 14 סוגי בירה מהחבית וכ-20 בבקבוקים ופחיות. קוקטיילים מצוינים בהשראת הסרטים של צ'פלין כמו: המהגר, אורות הכרך, הדיקטטור הגדול ועוד וכמובן בר אלכוהול עשיר.

 

צ'פלין מביא לבת ים חווית בילוי אחרת אין ברמת איכות הבירות, השירות והאוכל המצוין שמוגש במקום

בין הימים ראשון- חמישי 17.00-19.00, יש בצ'פלין שעות שמחות עם 25% הנחה על כל התפריט

 

צ'פלין

בר בירה ואוכל בן גוריון 145 בת ים | 073-2377023 ראשון – חמישי 17.00-00.00 | שישי- שבת 13.00-00.00

728x90 (2)
dummy_1080x1080_ffffff_000