השתתפתם פעם בסדנת מאפים וארוחת בוקר בטבע? בסדנת הכנת גבינה צ'רקסית? הייתם בסדנת בישול אתיופי? יצאתם פעם לסיור קולינרי בעקבות אם החיטה? סיירתם בגרעין הכפר של סאג'ור או של דיר אל אסד? כל זאת ועוד הרבה יותר בפסטיבל "בא לי גליל" 2025 המתקיים באשכול יישובי בית הכרם הגלילי, המאגד תחתיו תשע רשויות מקומיות – יהודיות, דרוזיות וערביות (מוסלמיות ונוצריות).
הפסטיבל המתקיים זו הפעם השלישית, לאחר הפוגה של שנה עקב מלחמת חרבות ברזל, מזמין אותנו להגיע לגליל, לפגוש תרבויות מגוונות, להתלהב מנופי הגליל, להשתתף באירועים הרבים וליהנות מחגיגה קולינרית משובחת, בימי חג שבועות.
אני השתתפתי בסיור מקדים לפסטיבל בו ביקרנו במספר ישובים של אשכול בית הכרם כמו: שכניה, קורנית ודיר אל אסד, גיליתי מקומות שלא הכרתי קודם לכן. גיליתי מארחים מקסימים, אמנים מיוחדים וקולינריה משובחת. הסתבר לי שאשכול בית הכרם במרכז הגליל הפך בשנים האחרונות למוקד תיירותי תוסס ובית יצירה לאמנים, בשלנים, יקבים ומחלבות. זו הייתה חוויה מעשירה מכל בחינה. הן הטעמים המיוחדים של מטבחים שונים, הן המפגש עם תרבויות ואמנים והן הנוף הגלילי המרהיב.
נצלו את ההזדמנות ובואו ליהנות בפסטיבל הייחודי והעשיר בתוכן וטעמים.

מה בפסטיבל?
הפסטיבל השנה ישלב מסורת לצד חדשנות ויתקיימו בו מגוון רחב של פעילויות ביניהן: חנוכת שביל בית הכרם – אירוע מרכזי וחגיגי, סדנאות בישול ביתיות – מהמטבח הגלילי המסורתי, סיורי טבע וקולינריה – גילוי נופים וטעמים מקומיים, מפגשים עם יוצרים ודמויות מרתקות מהאזור, טקסי תרבות מגוונים המשקפים את הפסיפס התרבותי של האזור, שווקים מקומיים אותנטיים- תוצרת מקומית משובחת ופעילויות לכל המשפחה -מותאמות לילדים ולמבוגרים כאחד. לראשונה השנה יופעל מרכז שירות לקוחות בווטסאפ לנוחיות באי הפסטיבל.

במהלך חג השבועות תוכלו לטייל ולבקר בין תרבויות שונות, בכפרים, ביקבים, בנופים המרהיבים. תוכלו להשתתף בסדנאות אוכל שונות בבתים של הבשלנים והבשלניות. לבקר במחלבות, בבוטיק שוקולד בייצור מקומי, להשתתף בערבי ג'אז בכרמיאל, לאכול ארוחת ערב טבעונית באבטליון, להגיע ליריד קולינרי ואמנותי ביודפת, לבקר בחוות רום, להכיר את יקב כישור, יקב פלך או יקב חרשים, לטייל ביער אגדות קסום בשכניה או במוזיאון האקולוגי בשעב עם 1200 פסלים של האמן ואסים בוקאעי ועוד. קצרה היריעה מלספר כאן על כל האירועים הרבים המצפים לכם.
לכלל אירועי הפסטיבל, פרטים מלאים והרשמה בקרו באתר הפסטיבל – לחצו כאן
המסלול בו ביקרתי במסגרת הסיור המקדים
תחנה ראשונה- הבייקרי וביסטרו שף של לוטם דרעי בישוב הקהילתי שכניה.
מיקום הבייקרי מרהיב ביופיו, צופה אל הנוף, מוקף עצים, שלו ונעים. תוכלו למצוא במקום ארוחות בוקר חלביות מושקעות עם מאפים טריים שנעשו הרגע. בערב הופך המקום לביסטרו שף טעים במיוחד.

אנחנו טעמנו בראנץ' גלילי של סלטים מצוינים, עלי גפן ממולאים קריספיים, שקשוקה, פשטידות נימוחות. כל מנה ומנה הייתה מושקעת, ניכרו הידיים הטובות של השף והכל היה טעים מאד.
בבקרים מציע התפריט מאפים מיוחדים מתוקים ומלוחים כמו הבורקס של יוסי וקובנה טרייה.
בערבים, התפריט מתחלף למנות ביסטרו חלביות בסגנון שף, כולל פיצות בטאבון, פסטות בעבודת יד, סלטים טריים ומנות דגים.
ניתן לערוך במקום אירועים מיוחדים.
כשר
טלפון: 054-684-7376
בפייסבוק- לחצו כאן
אינסטגרם- לחצו כאן

בתחנה זו הכרנו את מפיקת הפסטיבל, דניאל לב- פקטור, המומחית לניהול פרויקטים, שרואה בפסטיבל הזדמנות לחיזוק הגליל באמצעות תרבות, קולינריה ושיתופי פעולה קהילתיים, במיוחד בתקופה מאתגרת זו.
תחנה שנייה בישוב קורנית – "הדרך של בן"

בן סלע, בן קורנית, נפל במלחמת לבנון השניה, בן 24 היה בנופלו. מסלול ההליכה בטבע בחורש טבעי נוצר לזכרו ומתוך רצון להנציח ולזכור את בן כפי שהיה. אדם אוהב טבע, מרחבים וחופש. המסלול מצליח להעביר את דמותו, לרגש, לעבור בנופי קורנית בפינות חמד מיוחדות כמו: שעון שמש ייחודי, שושנת רוחות, פינת תבלינים ועוד. במסגרת הפסטיבל תוכלו גם להיפגש עם יהודית אימו של בן שתספר לכם על בן, על הדרך שהלך בה ועל מיזם ההנצחה הקהילתי.
אתר- לחצו כאן
בפייסבוק- לחצו כאן


תחנה שלישית- "שביל האגדות"
"שביל האגדות" מומלץ במיוחד למשפחות עם ילדים. המסלול מתחיל קרוב למסלול "הדרך של בן" וזו יוזמה של אילן פרוידנטל בן הישוב שהפך פינה בתוך שמורת הטבע של הר שכניה ליער קסום של סיפורי אגדה. המסלול הוא מעגלי בן 400 מטרים, הכולל בתוכו ירידות ועליות, מסלול בינוני מבחינת דרגת קושי. מתאים לכל המשפחה. יש בו 18 כתבי חידה העוסקים באגדות ילדים. בכל נקודת חידה יש מארז עם רמזים. לאורך המסלול יש הסברים על הצמחיה, יש קודי QR שניתן להפעיל ולהקשיב לסיפורים על העצים.
בפסטיבל תמצאו בשביל מהאגדות דמויות שיצאו מהספרים, חלילן שינעים בנגינתו, תוכלו לפתור כתבי חידה ולקרוא מספרי אגדה.
בסמוך יש פינות ישיבה, ברזים, פינת מדודה ופויקה.
אתר- לחצו כאן

הפוגה קלה עם יינות יקב פלך של קיבוץ פלך. יין שהוא יצירה משותפת של היינן איתי ביי וחברי הקיבוץ. אני טעמתי רוזה שהיה מעולה, תוך צפייה בנוף המדהים והקשבה לאילן שחילל לנו
מרכז המבקרים של יקב פלך צופה לאחד מהנופים היפים בארץ. מהר הכרמל ומפרץ חיפה עד לראש הנקרה וחניתה. מהיקב ניתן לרדת במסלול הליכה או סינגל אופניים לכיוון מערות היונים שבשמורת הר גמל כאשר לאורך רוב המסלול הוא מול הנוף המשגע.
ביום שבת ה31.5 החל מהשעה-11 יתקיימו מבחר סדנאות בתחומים שונים. כדרות, זגגות, יצירה באדמה והידורפוניקה. מעבר לסדנאות יערכו סיורים הן ביקב (כולל בחדר החביות) והן בחממות ההידרופוניות הצמודות. הסיורים יכללו הסברים על תהליכי היצור והגידול.
לאורך כל הפסטיבל החל מחמישי בערב ועד וכולל לחג השבועות מרכז המבקרים יהיה פתוח ויציע מגשי גבינות ויין כמובן. הכל כאמור מול הנוף המשגע של מישור החוף הצפוני.הכניסה חופשית – דוכנים וסדנאות בתשלום
אתר : https://pelechwinery.co.il /איש קשר : 054-3633657 אליה
ממשיכים לתחנה הבאה-

אילן בחליל מול הנוף המרהיב
תחנה רביעית- מתחם יקב לטם
במתחם יתקיימו בימי הפסטיבל אירועים מיוחדים וחווייתיים.
אנחנו ביקרנו ב"סוד הקקאו" שם קיבלנו הסבר על ייצור שוקולד וטעמנו מליקר השוקולד והפרלינים שהם מייצרים בעבודת יד.
יש במקום מגוון משחקי שוקולד שאפשר לשחק וסדנאות ברישום מראש.
סדנאות בכל ימות השבוע בתיאום מראש מינימום משתתפים : 4 אנשים
סדנה להכנת שוקולד להכנת 120 למשתתף מינימום 4 משתתפים. סדנה להכנת ליקרים ושוקולד 140 למשתתף מינימום 4 משתתפים.
ליצירת קשר : 054-8154416 לסוד הקקאו- לחצו כאן



את אבא גיל המציע אוכל טבעוני ללא גלוטן וטעים מאד.



תחנה חמישית- כפר דיר אל אסד
בכפר חיכה לנו יחיא האחראי על התיירות שלקח אותנו לביקור בגרעין הכפר. שם חיכו לנו בהתרגשות אנשי הכפר. זכינו לקבלת פנים חמה במיוחד. עם להקת בנות שחוללה לכבודנו, תזמורת וטעימות מהאוכל של נשות הכפר עם המאכלים האותנטיים הנאפים לרגל עיד אל אדחא.


במהלך הפסטיבל יהיו סיורים מודרכים לגרעין הכפר. ברחבה יהיו דוכנים רבים שיציעו מאכלים אותנטיים.
ממליצה בחום להגיע ולחוות. חוויה מיוחדת ובלתי נשכחת.





אסיים בדבריו של רז טישלר מנכ"ל אשכול בית הכרם "חזון הפסטיבל, מתמקד בהעצמת החשיפה ליזמים הרבים בתחום הקולינריה והפנאי ברחבי האשכול, תוך הדגשת השותפות האזורית והשכנות הטובה שמאפיינת את האזור, על ידי יצירת פעילויות משולבות – שפים מבשלים יחד, מספרי סיפורים ופעילות פסטיבלית ומוזיקלית משולבת. אנחנו יוצרים מציאות טובה יותר. הפסטיבל מהווה הזדמנות ייחודית להכיר את האנשים, הנופים והטעמים של מרכז הגליל, ולחוות את הפסיפס התרבותי העשיר והמגוון של האזור, אני מזמין את אזרחי ישראל להגיע ולקחת חלק באירועי הפסטיבל"