יש מקומות שלא צריך להכביר עליהם מילים, מספיק לשבת בהם, להביט סביב ולהרגיש איך הזמן עוצר. מסעדת מינא, ששוכנת בקו ראשון לים בחוף עכו, היא בדיוק מקום כזה. נוף כחול אינסופי, חומות עתיקות שמספרות סיפורים הירואיים, אוויר מלוח ומרענן, ותפריט חדש שעושה כבוד למסורת הים תיכונית אך מוסיף לה עומק עכשווי ומרגש.
מאז פתיחתה לפני כחמש שנים, מינא הפכה לשם מוכר לחובבי בשרים, דגים ופירות ים. לאחרונה עברה המסעדה מתיחת פנים, גם בעיצוב וגם בתפיסה הקולינרית, בהובלת ד"ר חוסיין, דמות מסקרנת בפני עצמה: רופא בהכשרתו, שנטש קריירה רפואית כדי ללכת אחרי התשוקה האמיתית שלו – המטבח. עם ניסיון של שני עשורים בניהול מסעדות מובילות, הוא נכנס למינא באנרגיה חדשה, והוביל אותה לדרך אחרת: שילוב בין חומרי גלם מקומיים מהדגה הטרייה של עכו ונתחי בשר פרימיום, לבין פרשנות אישית ומודרנית שמעניקה לכל מנה טוויסט מפתיע.
כבר בפתיחה, התפריט החדש מפתיע בשפע של מנות ראשונות שמכינות את הקרקע לארוחה בלתי נשכחת: קרפאצ'יו עגל עדין שמוגש באיזון מושלם של טעמים, סביצ'ה דג ים טרי שמביא את ריח הים אל הצלחת, וגבינת "מינא" ייחודית: גבינת ג’יבנא שנאפית בטאבון, עם דבש, טחינה ופיסטוק, שילוב שמצליח להיות גם מוכר וגם אחר לגמרי. גם אוהבי הסלטים ימצאו כאן חידושים כמו סלט רוקט עם קלאמרי על מצע טחינה מעושנת, או פנצנלה ים תיכוני שמרגיש קליל, רענן ומדויק.
העיקריות הן לב ליבו של התפריט, והן עושות רושם אמיתי: מנות של בשר מובחר, כמו אנטריקוט עסיסי, לצד מנות ים־יבשה שמחברות בין היבשה לים בצלחת אחת, עם שרימפס, מולים וקלאמרי ברוטב פלפלים. דגים טריים מהים התיכון מוגשים כאן במגוון פרשנויות – פילה דג ים ברוטב תפוזים עם פירות ים, או שרימפס עם ארטישוק רומאי ברוטב קרמי עשיר. כל מנה מגיעה מהטאבון או מהגריל באותה הקפדה שמרגישים כבר מהביס הראשון.
ואם לא די בכך, מינא בחרה לפתוח את היום עם קונספט חדש: ארוחת בוקר ים תיכונית, זוגית ומושקעת, שמוגשת מדי יום עד שעות הצהריים. הארוחה הזו היא חוויה בפני עצמה: כתריסר מטבלים שמוכנים במקום, לחמים טריים שנאפים בטאבון אבן, ביצים לבחירה, סלטים רעננים, מיצים וקפה. בין המטבלים תמצאו ממרחים מפתיעים כמו קרם פרש ביתי, סלט סלק, כדורי לאבנה בשמן זית, חומוס פול ועוד, כולם מוגשים בגאווה מקומית ועם ניחוח ביתי. זו לא עוד ארוחת בוקר, אלא סעודה שלמה שמצליחה לחדש גם למי שחושב שכבר ראה הכול.
כמובן שאי אפשר בלי קינוחים, ומינא לא אכזבה גם כאן. גלידות ביתיות, עוגות ומנות אחרונות מתחלפות מעניקות סיום מתוק לארוחה, ולכל אלה מצטרפת חוויית הים במלוא הדרו. מכל שולחן במסעדה אפשר להביט בגלים שמתנפצים על קו החוף, ובחומות האבן העתיקות שמספרות היסטוריה של אלפי שנים. האור הטבעי בשעות היום והשקיעות המרהיבות בערב הופכים את הביקור לחוויה רומנטית ומלאת קסם, כזו שמתאימה גם לאירוע חגיגי עם משפחה וחברים וגם לארוחה אינטימית לשניים. מינא היא לא רק מסעדה, היא נקודת מפגש בין עבר והווה, בין ים ויבשה, בין תשוקה לאוכל ואהבה לאירוח. כאן מבינים שהמטבח הים תיכוני עדיין יודע להפתיע, לרגש ולחדש, בלי לאבד את הפשטות והחום שמגדירים אותו.
מסעדת מינא, רחוב ההגנה 2, עכו, פתוח כל ימות השבוע: 9:30-23:00, טל' להזמנות: 04–6289115.