בשנים האחרונות נפתחו בראשון לציון לא מעט מסעדות, ברים ובתי קפה. אלא שיש מסעדה איטלקית מפתיעה במיוחד באגם פלאנט בעיר: BELAGO.
מי שעומד מאחורי התפריט העשיר והמטבח המוקפד הוא השף הצעיר, לירן תומר, נשוי ואב לילד, רק בן 36. את דרכו במטבח החל תומר, שגדל והתחנך בעפולה כבר לאחר השירות הצבאי. "הרומן שלי עם המטבח החל בניסיונות בבית, ולאחר מכן עבדתי כטבח בצרפתיה הקטנה בעפולה, שהגישה גם מגוון מנות איטלקיות בתפריט".
אחרי שעבד בצרפתיה הקטנה, יצא תומר ללימודי בישול ומאז צבר ניסיון עשיר במטבחי מסעדות מובילות, כמו מנטה ריי, אולמי לוקא ושרונית, ויוינו מתחם גבריאל.
הניסיון שצבר חשף אותו למנעד רחב של טעמים במטבח הים תיכוני, ושם גם אימץ את התפיסה המקצועית: אסור להתפשר על חומרי גלם טריים ועל דיוק בטעמים.
תומר שהתאהב במטבח האיטלקי, מביא לסועדים מגוון רחב של סגנונות בישול וטעמים, ומנות שהוא מרכיב בכישרון רב. "את יום העבודה שלי אני מתחיל בבדיקת מיילים ובביקורות – אם יש מיום קודם, כדי להשתפר ולדייק את המנות כל הזמן", הוא משתף, "אחר כך הצוות ואני מתחילים בהכנות ליום העבודה החדש, עם חומרי גלם טריים ועמדות מסודרות. אנחנו במסעדה מכינים את המנה עם רגע ההזמנה ולא דקה קודם – כדי שתהיה טרייה, איכותית וטעימה: הבצק לפיצות, הפסטות, הרטבים וכל המרכיבים לכל מנה".
האם אכלת מנה, בארץ או בעולם, שגרמה לך ל"וואו"?
"כן. אכלתי אצל יוסי שטרית מנה שהייתה וואוו ענק. זו מנת ארטישוק ירושלמי – חומר גלם אחד המוגש בארבעה מרקמים שונים – פירה, צ׳יפס, חומץ וקציפה. זו מנה מטורפת שמשאירה טעם של עוד ועוד".
מה תמליץ למי שחולמים להיות שפים?
"מי שהתחום בוער בו אני בהחלט ממליץ לבחור ולעשות את מה שהוא אוהב וחולם. אבל חשוב להבין שיש דרך של למידה הדרגתית, התנסויות, הפנמה של תהליכים. זה תהליך ארוך שכולל הרבה למידה. לא נכנסים למטבח והופכים לשפים. קודם צריך להיות טבחים, לעבור את התחנות במטבח, להתנסות וללמוד מטעויות וכמובן, ללמוד לתקן ולשפר. בשנים האחרונות, אולי בגלל תוכניות הריאליטי, נעשה קצת עוול לכל נושא הוותק והדרך של עוזר טבח, טבח וכל שלל התפקידים במטבח. מטבח זה עבודה סופר סופר קשה אבל בהחלט מספקת ומהנה. אני מעיד על עצמי שאני קודם כל טבח ואני מאוד אוהב את זה".
אתה נשוי ואב לילד. קצת רחוק מהסטיגמה שיש לשפים צעירים.
"כן, אחת הסטיגמות הרווחות היא ששפים הם אנשים שמבלים במסיבות, עם סמים ואלכוהול. אני יכול להעיד על עצמי שאני חורג מהסטיגמה. אני איש של בית ומשפחה, מסיים לעבוד וחוזר ישר הביתה, אל המשפחה".
לסיכום, מה החלום שלך בתחום?
למנף את שתי המסעדות שלי – בלאגו האיטלקית וסנטה ביסטרו שף, וכמובן כמה שיותר ללמוד ולהתפתח, אבל כן להישאר בקן המשפחתי שלי. אני רוצה להצליח למצות את האפשרויות שלי כמסעדן ולהמשיך לצמוח, ולהישאר איש משפחה במשרה מלאה".